Oppskrift Purresuppe ala Malene:
1/2 løk
2 hvitløksfedd
1/2 purreløk
1/2 chili (kan sløyfes)
Stekes (i kasserollen) i litt smør og olje til det er mykt. Grønnsakene deles i terninger (gulerøtterne kan godt være i store biter, for de skal ikke moses sammen med resten på slutten).
1/2 kålrabi
7 små poter
4 gulerøtter
10 dl vann
1 1/2 grønnsaksbuljong
peppermix
pepper
pirri pirri
kajennepepper
Tilsett vann, og ha i grønnsakene. Ha i krydder og buljong. Kokes til grønnsakene er myke. Når det er ferdig kan du velge selv om du vil mose alt, eller ta ut noe av blandingen og ha i etterpå (husk å få med alle gulerøtterne hvis du ikke skal mose alt). Personlig synes jeg der er best med litt biter i suppen.
Dagens middag bestående av fiskekaker, purresuppe ala Malene og (e)Mpure (oppskrift her)
Serveres alene eller til kjøtt/kylling/fisk eller hva enn du ønsker.
Denne suppen kan fint fryses og nytes ved en senere anledning :)
- M
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar