Sider

fredag 21. oktober 2011

Dette blir for dumt.

Fra og med 17. november blir det forbudt å selge sigaretter som ikke er selvslukkende i Norge. Målet er å redusere antall omkomne i brann, for i dag er det så mye som en av fem dødsbranner som skyldes sigaretter. Dette har da vært innført i en rekke andre land, og resultatene er som forventet: branner startet av sigaretter er redusert. Dog betyr det ikke at sigaretter ikke lengre er en brannfare. Dette er jo i grunn en god idè.



Men så leste jeg at helsemyndighetene at man skulle koble røyk opp mot ølsalget, noe som vil føre til at kiosker og bensinstasjoner ikke lengre vil kunne selge røyk. Jeg røyker ikke selv, men dette blir rett og slett for dumt.


I stedet for å lage teite regler som å skjule røyk og snus (liksom det kommer til å hindre noen å kjøpe røyk...) kan man heller fokusere på kosthold. Vistnok er røykere en belastning innen helsesektor og koster staten ditt og datt, men hva med fedme da? Flere og flere blir overvektige og får store helseskader knyttet til det. Jeg tror at dette koster staten mer enn det røykerne gjør, i allerfall for framtiden om det fortsetter som det har gjort de siste årene. Hva med å ta etter danskene: sette ned prisen på SUNN mat. Det er sykt at 1 liter melk koster ca. 16 kroner, mens du får 1,5 liter cola til 6 kroner? Hvor er logikken i det? Danskene har lav pris på sunne matvarer, og har masse billige økologiske produkter. Og avgiftene legger de heller på usunne varer. Dette fører selvfølgelig til at folket velger den sunne maten framfor det usunne.

Les artiklen her.

- M

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar