Sider

fredag 28. oktober 2011

The miracle worker


Her om dagen så jeg en film, The miracle worker, som er basert på historien om Helen Keller, et barn som var både døv og blind og hennes lærer Anne Sullivan.

Filmen handler om en familie som har tre barn, hvor den midterste er Helen, som er døvblind. Hun er et "umulig" barn, og foreldrene klarer ikke å "temme" henne. De hyrer tilslutt inn Anne (som selv har vært blind) , som behandler Helen helt annerledes enn familien gjør, hun behandler henne som et normalt barn. Anne lærer Helen bokstaver i form av tegnspråk, og klarer tilslutt å lære henne at ting har ord, og det store gjennomslaget er når Helen må pumpe vann.

Jeg anbefaler alle på det sterkeste å se denne filmen! Den var så utrolig inspirerende, så fantastisk. Og med tanke på at dette er basert på en sann historie, gjør det bare mer utrolig. Også det å lese videre om hva Helen Keller oppnådde i sitt liv er helt sykt. Det er et strålende bevis på at selv om man er døvblind kan man ha et liv med mening, at man kan oppnå alt som en som både kan se og høre kan.


- M

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar