Sider

lørdag 8. oktober 2011

Lunchtime

Ble en sen frokost i dag. Faktisk så sein at jeg vil heller kalle det en lunch. En sen lunch. Men det var såå verdt det:

Hjemmelaget Eplemost
 Eggerøre med purreløk
 Grove sjokoladehorn

Oppskrift grove sjokoladehorn:
3 dl lettmelk
230 g hvetemel
270 g sammalt rug
1 pk tørrgjær
4 ss flytende margarin
1/2 ts salt
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
Sjokolade (eller hva enn du ønsker å fylle med)

Lunk melken og rør ut gjæren, elt inn resten av ingrediensene. Heves til ca. dobbel størrelse (1 time). Del deigen i to, elt de i to sirkler, del (som du deler pizza) i åtte deler. Legg sjokolade ytterst og rull innover. Pensles med egg. Steikes midt i ovnen på 225 grader i ca. 15 min.

Ønsker du fine horn bruker du bare hvetemel, eller om du ønsker annet mel enn rug, så bruk gjerne det.

- M

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar