Sider

onsdag 5. oktober 2011

Mmmmm

Purresuppen min ble en hit ! Den var helt sykelig god. Den så kanskje ikke så altfor god ut, sånn i fargen, men smaken var helt nydelig. Absolutt noe jeg kommer til å lage mye framover.

Oppskrift Purresuppe ala Malene:

1/2 løk
2 hvitløksfedd
1/2 purreløk
1/2 chili (kan sløyfes)

Stekes (i kasserollen) i litt smør og olje til det er mykt. Grønnsakene deles i terninger (gulerøtterne kan godt være i store biter, for de skal ikke moses sammen med resten på slutten).

1/2 kålrabi
7 små poter
4 gulerøtter
10 dl vann
1 1/2 grønnsaksbuljong
peppermix
pepper
pirri pirri
kajennepepper

Tilsett vann, og ha i grønnsakene. Ha i krydder og buljong. Kokes til grønnsakene er myke. Når det er ferdig kan du velge selv om du vil mose alt, eller ta ut noe av blandingen og ha i etterpå (husk å få med alle gulerøtterne hvis du ikke skal mose alt). Personlig synes jeg der er best med litt biter i suppen.

Dagens middag bestående av fiskekaker, purresuppe ala Malene og (e)Mpure (oppskrift her)

Serveres alene eller til kjøtt/kylling/fisk eller hva enn du ønsker.

Denne suppen kan fint fryses og nytes ved en senere anledning :)

- M

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar