Sider

lørdag 29. oktober 2011

Ti små hverdagsvalg som kan endre alt

1. Ikke dropp frokosten. Frokost er, og vil alltid være dagens viktigste måltid. Sett på vekkeklokken 15 minutter før vanlig, så har du tid til å spise en god og sunn frokost. Et annet godt tips kan være å lage mat kvelden før, da i form av sunnere pannekaker/vafler eller kokte/stekte egg.

2. Ta trappen. Dropp latskapen ved å ta trappen istedenfor heis. Det er utrolig hvor godt man merker at kondisjonen blir bedre på bare ett par uker i trappene.

3. Spis lunsj. Du holder blodsukkeret stabilt, humøret og konsentrasjonen blir på topp, og du slipper å overspise når du først får i deg mat.

4. Ha alltid en pakke med nøtter/frukt i vesken. Da kan du knaske i den en håndfull nøtter eller en banan før du går inn på butikken.

5. Planlegg middager på forhånd, slik at når du er ute å handler, kjøper du bare det som står på listen. Slik sparer du tid, og fristelser.

6. Har du barn, la de være med på å lage middag. Det blir mer morsomt for dem å spise når de selv har vært med på å lage maten. Frys ned evtentuelle rester, så har du mat en dag du ikke føler for å stresse over kaserollene.

7. Hvor ofte fyller vi ikke på fat nummer to, og så blir vi altfor mette? Ta heller bare èn porsjon, så blir du heller akkurat passe mett.

8. Det finnes mange alternativer til dessert som er sunnere enn is og kaker. Frukt, nøtter eller en bit mørk sjokolade gir bedre samvittighet og er godt for helsen.

9. Er du fan av powernap? Ta deg heller en tur ut. Om du har barn kan dere ta en tur ut i bakgård/park ogs spill litt fotball. Lett aktivitet etter mat gir masse energi. I tillegg blir barna fornøyde.
10. Legg deg når du er trøtt. Forsning viser at de fleste av oss kjenner oss søvninge rundt klokken 22:00, men at vi tenker at der er for tidlig så vi presser oss heller til å være våken (til vi er overtrøtte). Legg deg tidlig og våkne uthvilt for en gangs skyld.



Det skal ikke mere til ;)

- M

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar